Componentcontent-managementsysteem: beheer complexe meertalige content

Technologie maakt het verschil

Technisch contentmanagement is uitermate complex en vereist de juiste aanpak. Een solide informatie- en contentmodel is een goed begin, maar er is ook sterke technologie nodig om het in de dagelijkse praktijk doeltreffend te maken. Bij Lexitech werken we met die technologie. Ze heet ‘componentcontent-managementsysteem’ (CCMS). CCMS beheert de inhoud op een granulair niveau (componenten) in plaats van op documentniveau.

Elke component vertegenwoordigt één enkel onderwerp, concept of activum. Denk bijvoorbeeld aan een:

  • afbeelding
  • tabel
  • productbeschrijving
  • procedure

Publicaties (documenten, websites …) zijn hier een verzameling van componenten, samengesteld in een structuur en met een lay-out voor de gevraagde toepassing en voor het bedoelde publiek.

Met een componentcontent-managementsysteem biedt u het hoofd aan de complexiteit die typisch is voor grote hoeveelheden technische content, gepubliceerd:

  • in meerdere talen
  • voor meerdere productvarianten
  • in meerdere formaten
  • terwijl meerdere versies tegelijk ter beschikking moeten gehouden worden
  • en terwijl gedecentraliseerde teams verantwoordelijk zijn voor de creatie, de goedkeuring, het beheer, de publicatie …

Een partner met een proven track record

Componentcontent-managementsysteem klinkt wat moeilijk, maar is het niet in de praktijk. Als u tenminste samenwerkt met een partner als Lexitech die het makkelijk voor u maakt. Een vertaalbureau dat u op lange termijn bijstaat en u ondersteunt in de snel evoluerende wereld van contentmanagement. Zo laat u zich nooit verrassen door de content-tsunami.

Lexitech is zelf al vele jaren ‘Silver Partner’ van Quanos GmbH. Quanos is de vertrouwde partner van om en bij 300 bedrijven, voornamelijk in de sterk geïndustrialiseerde Duitse bedrijfswereld. We ondersteunen en promoten hun technologie omdat hun aanbod zowel compleet is als van feilloze kwaliteit, en omdat zij zich blijven inspannen om hun software te blijven doorontwikkelen.

U hoeft geen verschillende toepassingen aan te schaffen om aan de slag te kunnen: de software van Quanos wordt out of the box geleverd.

Bent u zelf een vertaler of technisch schrijver, lees zeker ook ons artikel over het verschil tussen DITA en CCMS.

Meer weten over de voordelen van werken met een componentcontent-managementsysteem? Download hieronder onze gratis whitepaper.