Terminologie

Slim terminologiebeheer: cruciaal voor uw content

Slechte of onbruikbare productcommunicatie schaadt uw klanttevredenheid. Het gebruik van de juiste termen is cruciaal voor de kwaliteit en bruikbaarheid van uw content.

Uw bedrijfstak heeft waarschijnlijk zijn eigen technische terminologie (techniek, technologie, bouw, IT, enz.).

Wellicht wilt u terminologie gebruiken die specifiek is voor uw bedrijf. Dat is een uitstekende manier om uw producten te onderscheiden van de concurrentie. Het geeft uw producten ook hun eigen termen om bepaalde functies te beschrijven. Het kan ook zijn dat u bepaalde woorden liever vermijdt. Ze kunnen verwarrend zijn, of de gebruiker afleiden van de kwaliteit van je product.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven tot 25% of meer kunnen besparen door beter terminologiebeheer. Technische schrijvers kunnen sneller werken. Er is minder verwarring door fouten of dubbelzinnigheid. Technici, R&D, productontwikkeling en technisch schrijvers werken veel beter samen.

Optimale vertaalgeheugens door terminologiebeheer

Bent u bekend met de term vertaalgeheugen? Een vertaalgeheugen is een database waarin al je eerdere vertalingen worden opgeslagen. Het haalt die specifieke woorden, zinnen en teksten op en hergebruikt ze. Strikt terminologiebeheer speelt een rol bij het optimale gebruik van deze vertaalgeheugentechnologie. Onze ervaring is dat wanneer we de terminologie bij de bron beheren, u nog eens 10 tot 15% kunt besparen op uw vertaalwerk.

U geniet van deze efficiëntieverbeteringen. De kwaliteit van uw inhoud verbetert in de brontaal en vertaald.