Video

Video: het belang van een perfecte audiovisuele vertaling

Video is de laatste jaren bijzonder toegankelijk geworden. Audiovisuele vertaling is essentieel voor het delen, implementeren en internationaliseren van uw content.

Multimediavertaling vereist expertise en inzicht in de processen achter het maken van video’s. Vooral de vereisten en de technische details moeten goed begrepen worden.

Transcriptie

We transcriberen de gesproken tekst en de tekst op het scherm in een geschreven tekst.

Een nauwkeurige en volledige transcriptie maakt later een goede vertaling mogelijk. We gebruiken verschillende technologieën en controleren de output op kwaliteit en volledigheid.

Ondertiteling

Het ondertitelen van uw video’s is de belangrijkste multimediavertaalservice. Bijna elke vorm van video vereist ondertiteling in vele talen. Internationale markten zijn belangrijk voor het succes van educatieve of entertainmentvideo’s.

Ondertiteling is een technisch proces. Het vereist nauwkeurigheid. Ondertiteling zorgt ervoor dat het publiek alle gesproken en geschreven inhoud in elke scène snel kan begrijpen.

Nasynchronisatie

Uw boodschap en de ervaring die u wilt overbrengen werken beter met nasynchronisatie. Goede nasynchronisatie vereist een aangepaste vertaling van de dialoog.

Een team van experts zorgt ervoor dat de vertaalde tekst overeenkomt met de lipbewegingen van de acteurs tijdens het spreken. Dit is werk voor specialisten.

Voice-over

Bij voice-over vertalen we eerst ingesproken scripts. Daarna lezen moedertaalsprekers ze voor. We vervangen de lezingen van het originele verhalende script in de audiotrack door de lezingen van het vertaalde script. Daarna controleren we of de beelden en woorden samenvallen om een natuurlijk en vloeiend resultaat te creëren.

Lexitech heeft ervaring met de lokalisatie van audio-inhoud voor:

  • e-learning content;
  • trainingsprogramma’s;
  • bedrijfsvideo’s;
  • film;
  • en animatie.

De sleutel tot succes is het kiezen van de juiste professionals. Onze projectmanagers selecteren samen met jou de perfecte stem uit een groot netwerk van getalenteerde voice-overartiesten. Dit helpt bij het creëren van de juiste ervaring voor uw multimedia content.